Mursi'nin davası 17 Ağustos'a ertelendi

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, başkentteki polis akademisinde görülen  duruşmayı, listelenen yazışmalar ve telefon görüşmesi kayıtlarının çözümünü içeren raporların dava dosyasına eklenmesi için 17 Ağustos'a ertelenmesine karar verdi.

Mursi ile 35 sanığın yargılandığı "casusluk" davasında, sanıklar "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları’yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla itham ediliyor. Davadaki  36 sanıktan 22'si tutuklu, 14'ü ise gıyaben yargılanıyor.sistem, eski Sovyet sistemine benzer bir sistem olacak. Hiçbir özgürlük yok. Basın yayın devlet kontrolünde. İnsanların ekonomik durumu da kötüleşti. Maaşları 1,5 kat artmasına rağmen fiyatlar 2-2,5 katı arttı."

"Yeteri kadar insanımız var"

Kendisinin ardından Çubarov'un da Kırım'a giremeyecek olmasının bazı sorunlar yaratacağını belirten Kırımoğlu, Çubarov'un her şeye rağmen KTMM Başkanı olarak kalmaya devam edeceğini ve yardımcılarından birini yetkilendireceğini kaydetti. "Yeteri kadar insanımız var" diyen Kırımoğlu, KTMM yönetiminde sorun yaşanmayacağına işaret etti.

BM'nin Ukrayna'nın bütünlüğünü savunduğunu ancak yaptıklarının yetersiz kaldığını vurgulayan Kırımoğlu, sahada yapılacakların önemli olduğunu kaydetti. Kırımoğlu, Rusya'nın ekonomisine doğrudan tesir edecek yaptırımların alınması gerektiğini belirterek "Daha ne bekliyorlar bilmiyoruz. Ama biz mücadelemize devam edeceğiz. Kırım tamamıyla işgalcilerin elinden kurtuluncaya kadar mücadele durmayacak, elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir