Naoto Kan yeniden seçildi

Demokrat Parti (DPJ) Başkanlığına yeniden seçilen Japonya Başbakanı Naoto Kan için Fitch, "Kan'ın zaferi mali konsolidasyon için daha fazla alan yaratacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Japonya Başbakanı ve Demokrat Parti (DPJ) Başkanı Naoto Kan, rakibi Ichiro Ozawa'yı mağlup ederek parti başkanlığına yeniden seçildi. Kan, DPJ liderliği için seçimde 1222 oyun 721'ini aldı ve koltuğunu korudu. Ozawa ise 491 oyda kaldı. Kan, böylece başbakanlık koltuğunun üç ay aradan sonra yeniden el değiştirmesini de önlemiş oldu.

Partinin ikinci adamı Ichiro Ozawa, Haziran ayındaki bağış skandalının ardından görevinden istifa etmiş, daha sonra Kan'ın rakibi olmuştu.

Ozawa, kurultaydan başarıyla çıkması durumunda Japonya'nın bir yıl içerisindeki üçüncü başbakanı olacaktı.

Dolar 15 yılın en düşük seviyesinde

ABD Doları, Japon Yeni karşısında son 15 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Doların değeri, Tokyo piyasasında 83,30 yenin altına indi. ABD Doları, 8 Eylül'de 83,35 yene gerilemişti.

Güçlü yen, Japonya'da deniz aşırı ülkelere ticaret yapan ihracatçı firmaların karını eritiyor.

Japonya Maliye Bakanı Yoshihiko Noda, yenin daha fazla değer kazanması durumunda hükümetin müdahalesinin gerekli olabileceğini belirterek, döviz piyasasını yakından takip etmeye devam edeceklerini kaydetti.  

Fitch: Kan'ın seçilmesi mali konsolidasyon için daha fazla alan yaratacak

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, "Kan'ın zaferi mali konsolidasyon için daha fazla alan yaratacak. Kan'ın zaferi kredi notunu kısa vadede yönlendirecek bir anahtar değil" dedi.

S&P analisti, "Kan hükümetinin uzun süreli olmasını beklemiyoruz. Kan hükümeti düştükten sonra yaşanacak politik hareketler izlenecek." açıklaması yaptı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir