”NATO'ya kapılarımızı kapatmayız”

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, NATO'nun ilişkileri dondurma kararına nasıl bir tepki vereceklerine dair bir soru üzerine görüşlerini aktardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MOSKOVA - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO ile ilişkiler konusunda "kapıları kapatmayı planlamadıklarını", bu konudaki tercihin İttifaka bağlı olduğunu ifade etti. 

Rusya'nın sayfiye kenti Soçi'de gazetecilere açıklama yapan Lavrov, NATO'nun ilişkileri dondurma kararına nasıl bir tepki vereceklerine dair bir soru üzerine, "Biz kapıları kapatmayacağız. Bu, tamamen NATO'nun önceliklerine bağlı. Eğer onlar (Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail) Saakaşvili'nin iflas eden rejimine desteği Rusya'nın ortaklığına tercih ediyorlarsa, bu bizim hatamız değil" dedi. 

Lavrov, bir başka soru üzerine, Rusya'nın tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ile Gürcistan sınırındaki güvenlik kuşağında 500 asker bulundurmayı planladığını belirterek, "Yarın güvenlik kuşağında 8 kontrol noktası oluşturulacak ve buraya 500 barış gücü askeri konuşlandırılacak. Bundan fazlası olmayacak" dedi. 

Diğer barış gücü askerlerinin bir bölümünün Güney Osetya'ya, bir bölümünün de Rusya'ya gönderileceğini kaydeden Lavrov, Güney Osetya'da konuşlandırmayı planladıkları barış gücü askerleri sayısı hakkında ayrıntıya girmedi.