NATO'ya Türk yönetici

Büyükelçi Hüseyin Diriöz, NATO'nun 'Savunma Politikası ve Planlamasından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı' görevine getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BRÜKSEL - NATO Genel Sekreter Yardımcılığına Cumhurbaşkanlığı'nın Dış politika eski Başdanışmanı Büyükelçi Hüseyin Diriöz atandı.

NATO sözcüsü, "Savunma Politikası ve Planlamasından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına" getirilen Diriöz'ün siyasi-askeri politika ve planlama konularında NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in birinci danışmanı olacağını söyledi.

NATO sözcüsü, siyasi-askeri politika ve planlama konularında NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in birinci danışmanı olacak Diriöz'ün sorumluluk alanları arasında NATO savunma politikası, üye ülkelerin ulusal ve toplu savunma ve güç planlarını destekleyici mekanizmaların planlanması, savunma reformu, AB dahil diğer uluslararası örgütlerle savunma politikası işbirliği, lojistik ve nükleer (caydırıcılık) politikanın bulunduğunu bildirdi.

Diriöz, NATO'da hazırlıkları süren ve kasım ayındaki Portekiz zirvesinde kabul edilmesi beklenen yeni stratejik konseptin siyasi güdümünde önemli rol oynayacak.

Hüseyin Diriöz, görev süresi boyunca Kuzey Atlantik Konseyine karşı sorumlu olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir