Nestle, Türkiye'deki yatırım planlarını değiştirmeyecek

Nestle Türkiye Üst Düzey Yöneticisi Mayer, Türkiye ekonomisine güvenlerinin devam ettiğini bu nedenle diğer ülkelere yapılan yatırımın 3-4 katını Türkiye'ye yaptıklarını kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Nestle Türkiye Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Hans Ulrich Mayer, Türk ekonomisinin, ABD ve AB ülkelerindeki ekonomilerin aksine gücünü koruduğunu belirterek, bu nedenle firma olarak Türkiye'ye büyük önem verdiklerini ve diğer ülkelere yaptıkları yatırımın 3-4 katını yaptıklarını söyledi.

Meyer, 2011 yılının Nestle Türkiye için iyi bir yıl olarak geçtiğini, yılı yüzde 15-20 arasında büyümeyle kapatacaklarını kaydetti.

Türkiye'de son 6-7 yıldır böyle bir trend izlediklerini ve ortalama yüzde 20 civarında büyüdüklerini belirten Mayer, bu rakamın sektörün büyüme hızının neredeyse iki katı olduğuna dikkati çekti.

Firma olarak bu yıl 30 yeni ürünü piyasaya sunduklarını, bunlar arasında daha pahalı ürün gruplarının da bulunduğunu dile getiren Mayer, şunları kaydetti:

"Büyüyen Türk ekonomisi için yeni ürünler gerekiyordu, çünkü Avrupa'daki birçok ülkenin ve ABD'nin aksine, Türk ekonomisi gücünü koruyor. Bu nedenle biz de diğer ülkelere yaptığımız yatırımın 3-4 katını Türkiye'ye yaptık. Son 3-4 yılda 500 milyon dolara yakın yatırım yaptık. Bu yıl itibarıyla Türkiye'de sattığımız bütün ürünler, Türkiye'de üretiliyor ve sadece Türk pazarı için de üretilmiyor, bu ürünlerin bazılarını Orta Doğu'ya, Kuzey Afrika'ya ihraç ediyoruz. Hatta Türkiye'de üretilen ürünlerin çok popüler hale geldiğini söyleyebilirim."

"Krize rağmen yatırımlarımız durmayacak"

Mayer, 2012 yılında da yeni yatırımlara devam etme kararı aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Tüketici tercihleri hala yüksek, Türk ekonomisinde kayda değer bir yavaşlama görmüyorum. Gıda pazarının oldukça rekabetçi bir hale geldiğini söyleyebilirim. Bu nedenle biz de yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca, önümüzdeki yıl da Türkiye'de ürettiğimiz ürünleri ihraç etmeyi sürdüreceğiz. Gelecek yılın sadece Nestle Türkiye için değil, endüstri için de parlak bir yıl olacağını düşünüyorum.

Bizim Türkiye'de 12 farklı birimimiz var, her birine yatırımı sürdüreceğiz. 2009 gibi kriz yılında bile yatırımları sürdürdük, gelecek yıl için de bir duraksama olmayacak."

Türkiye pazarında, özellikle kahvaltı ürünlerinin yeni bir alan olduğunu ve bir kaç yıl öncesine kadar çok küçük bir pazar olan bu segmentin giderek büyüdüğünü ifade eden Mayer, bu alana yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yaptıklarını, tahılların tamamını Türkiye'den karşıladıkları bu üretimin, gelecek dönemde artabileceğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir