New York Borsası kayıplarını sildi

Ekonomik verilerin, faiz artışı endişelerini gölgelemesi üzerine New York Borsası yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- Gösterge endeksler ve bölgesel imalat raporunun Amerikan ekonomisine dair iyimserliği artrırarak, faizlerin önümüzdeki yılın ortalarında artırılabileceği endişelerini gölgelemesi üzerine New York borsası bu hafta 3.'üncü kez yükseldi. 

Microsoft Corp., Morgan Stanley tarafından şirketin Office yazılımını Apple Inc. ürünü olan iPad için piyasa sunmasının, yıllık 1.2 milyar dolarlık getiri sağlayabileceğini açıklamasıyla yüzde 2.7 yükseldi. AT&T Inc. telefon hisselerindeki ralli ile yüzde 3.4 tırmanırken, Guess? Inc. yıllık gelir tahmininin analist beklentilerinin altında kalması ile yüzde 3.4 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek 1,869.76 puana, Dow Jones endeksi de yüzde 0.7 kazançla 16,309.71 puana çıktı. İki endeks de önceki gün kaydettikleri kayıpları sildi. Amerikan borsalarında 6.4 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 3.2 altında kaldı.

İnsanlalrın Yellen'ın çarşamba günü söylediklerini yeniden değerlendirdiğini ve daha açık zihinlerin ortaya çıktığını söyleyen Banyan Partners LLC'nin baş piyasa stratejisti Robert Pavlik, piyasada çarşamba günü aşırı tepki olduğunu, bunların da dün geri alındığını söyledi. Pavlik, "Bunlara ek olarak ekonomi haberlerinde de ilerleme gördük" dedi.

Fed Başkanı Janet Yellen'ın merkez bankasının teşvik programının bu sonbaharda sonlanabileceğini ve gösterge faizlerin de 6 ay sonrasında artabileceğini söylemesi sonrasında Amerikan hisselerinin gösterge endeksi yüzde 0.6 düştü. Fed daga önceden belirli bir zaman dilimi vermeden, uzun bir süre daha faizleri artırmayacağını söylemişti.