New York'ta patlama: 3 ölü, 60 yaralı

New York'un doğu Harlem bölgesinde sabah saatlerinde meydana gelen patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 60 kişinin yaralandığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- New York'un doğu Harlem bölgesinde gaz sızıntısı nedeniyle meydana gelen patlamada 3 kişinin öldüğü, 60'dan kazla kişinin yaralandığı, 9 kişinin halen kayıp olduğu bildirildi.

Harlem'in doğusunda 116. Sokak ile Park Caddesi'nin birleştiği bölgede meydana gelen patlamanın bilançosu ağırlaşıyor. Yerel saatle 09.30'da meydana gelen patlama sonrasında yıkılan iki bina ve çevresinde onlarca itfaiyeci ve sağlık ekibinin katıldığı arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Son belirlemelere göre, olayda hayatını kaybedenler üçe yükselirken, yaralıların sayısı 60'ı aştı. Yetkililer 9 kişinin kayıp olduğunu bildirdi. 

 Bölgeye doğalgaz sağlayan Con Edison of New York şirketi, yerel saatle 09.13'te bölgede gaz sızıntısı olduğuna ilişkin telefon ihbarı aldıklarını, 2 dakika sonra yola çıkan araçlarının, bölgeye saat 09.30'daki patlamadan sonra ulaşabildiğini açıklamıştı. Patlamanın ardından büyük bir yangın başlarken, bölgeye yüzlerce itfaiye ve ambulans ekibi sevk edilmişti. Olası bir terör saldırısı ihtimali üzerine polis çevrede bomba araması yapmış ve geniş güvenlik önlemleri almıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir