Norveç katliamcısı üniversiteye yazılıyor

2011 yılında 77 kişi öldüren Breivik, Oslo Üniversitesi'ne kabul edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2011 yılında 77 kişiyi öldüren ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Norveçli Anders Behring Breivik, Oslo Üniversitesi’nin Siyaset Bilimi Bölümü'ne kabul edildi. 36 yaşındaki mahkûmun eğitim için hapisten çıkarılmayacağı belirtildi.

Rektör Ole Petter Ottersen bugün yaptığı açıklamada, “Norveç hapishanelerinde yatan tüm mahkûmların, giriş koşullarını sağladıkları takdirde yükseköğrenim görme haklarının olduğunu” söyledi.

Breivik’in iki yıl önce aranan nitelikleri sağlayamadığı gerekçesiyle üniversiteye yaptığı başvuru reddedilmişti. Üniversitenin bu karar değişikliğine neyin neden olduğu ise bilinmiyor. Breivik’in üniversiteye kabul edilmesi, ülkede tartışmaları da beraberinde getirdi.

21 yıl hapis cezası
Norveçli terörist Anders Behring Breivik 2011 yılının Temmuz ayında başkent Oslo'da ve Norveç'e bağlı Utoya adasındaki gençlik kampına düzenlediği terör saldırılarında toplam 77 kişiyi öldürmüş ve 242 kişiyi yaralamıştı.

Norveç'te idam cezası kaldırıldığı için en uzun hapis süresi olan 21 yılla cezalandırılan Breivik'in bu cezasının müebbet hapse çevrilmesinin önü halen açık tutuluyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir