NYT, Erdoğan ve Davutoğlu fotoğrafı için düzeltme yayımladı

IŞİD'e Türkiye'den katılımlarla ilgili haberinde Erdoğan ve Davutoğlu'nun camiden ayrılırken çekilmiş fotoğrafını kullanan New York Times, fotoğrafın konuyla ilgisi olmadığını ve yanlışlıkla kullanıldığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - New York Times gazetesi, Türkiye'den Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne katılımlarla ilgili haberinde kullandığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yer aldığı fotoğrafı için düzeltme yayımladı. 

ABD basınında Türkiye'nin IŞİD politikasına ilişkin en sert eleştiriler getiren yayın organlarının başında gelen New York Times gazetesi, bir haberde kullandığı fotoğraf için tepkiler üzerine düzeltme vermek zorunda kaldı.  

Haberlerinde, Türkiye'nin IŞİD'in en büyük militan kaynaklarından birisi olduğunu öne süren gazete, IŞİD'e katılmak için bölgeye gittiği belirtilen kişilerin hikayesine yer verdi. Gazetenin, Türk yöneticilerin IŞİD'e karşı ciddi önlem almaktan kaçındıkları iddia edilen haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun cuma namazını kıldıkları Hacı Bayram Veli camisinden çıkarken çekilmiş fotoğraflarına yer verildi. 

Hacı Bayram Veli camisi yakınlarında yaşayan gençlerin IŞİD'e katılma hikayesini anlatan gazete, haberde Erdoğan ve Davutoğlu'nu camiden çıkarken gösteren bir fotoğraf kullanarak, IŞİD'e katılımların yöneticilerin bilgisi dahilinde olduğu algısının oluşmasına yol açtı. 

Erdoğan ve diğer kesimlerden gelen eleştiriler üzerine düzeltme yayımlamak zorunda kalan gazete yönetimi, haberin internet versiyonundaki düzeltme notunda, fotoğrafın yanlışlıkla yayınlandığını savundu. Notta, fotoğraftaki caminin ve Cumhurbaşkanı'nın bu camiyi ziyaretinin makalede anlatılan IŞİD'in militan devşirmesi konusuyla ilgisi olmadığı belirtildi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir