Obama, Cameron ile Ukrayna ve Irak'ı konuştu

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna'daki kriz hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere İngiltere Başbakanı David Cameron ile telefon görüşmesi yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  - ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna'daki kriz hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere İngiltere Başbakanı David Cameron ile telefon görüşmesi yaptı. 

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, görüşmede iki lider, ayrılıkçıların Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından tek taraflı ilan edilen ateşkesi hayata geçirmeyi kabul ettiğine dair haberlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Obama ve Cameron, Rusya'nın sınırdan silah ve militanların akışını durdurması ve Poroşenko'nun barış planını uygulamaya sokmak için derhal somut adımlar atmalarını teşvik etmek için ayrılıkçı gruplar üzerindeki etkisini kullanması gerektiğini yeniden vurguladı. 

Görüşmede iki lider, Rusya'nın, Ukrayna'nın doğusundaki gerilimi yatıştırmak için bu acil adımları atmaması halinde, ABD ve AB'nin Rusya üzerine maliyet yükleyecek koordine edilmiş yeni tedbirleri hayata geçirmek için birlikte çalışacağı yönünde mutabakat ortaya koydu. 

Obama ve Cameron, görüşmede ayrıca Irak'taki durum ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün oluşturduğu tehdit hakkında konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir