Obama: İftarı dört gözle bekliyorum

ABD Başkanı Obama, ramazan ayının başlaması dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, ABD'deki Müslümanları iftarda ağırlamayı dört gözle beklediğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, ramazan ayının başlaması dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Amerikan halkı adına, Michelle ve ben, ABD ve dünya genelindeki Müslüman topluluklara en iyi dileklerimizi sunuyoruz” ifadesini kullandı.

Ramazanın, oruç tutarak ve dua ederek kendini adamak ve derin düşünceye dalmak için bir zaman dilimi olduğunu belirten Obama, ramazanın ayrıca, dünyadaki Müslümanların, yoksulluk ve ekonomik eşitsizlikle mücadele edenler de dahil daha talihsiz olan insanlara yardımlarını sunduğunu bir ay olduğunu vurguladı.

Obama, sadece hayırseverlikleriyle değil öğrencilerin, işçilerin ve ailelerin ihtiyaç duydukları eğitimlerini, kabiliyetlerini ve sağlıklarını iyileştirmek yoluyla gelir adaletsizliği ve yoksulluğu azaltmak için çalışan ABD’deki birçok Müslüman Amerikan sivil toplum örgütünden, bireylerinden ve iş çevrelerinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Barack Obama, dünyadaki çok sayıda insanın anlamsız çatışma ve şiddetten acı çekmeye devam ettiği bir dönemde, bu kutlu zamanın, her insanoğlunun haysiyet, barış ve adaletin peşinde koşmaya yönelik ortak yükümlülüklerini kendilerine hatırlattığını kaydetti.

ABD Başkanı olarak her yıl Beyaz Saray’da iftar yemekleri düzenlediğini hatırlatan Obama, “ABD genelindeki Müslüman Amerikalıları iftar için Beyaz Saray’da ağırlamayı dört gözle bekliyorum” ifadesini kullandı. Obama iftar yemeğinin ayrıca dünya genelindeki Müslümanlara, barış, anlayış, toplum ve aile mutluluğuyla kutsanmış bir ay dileme fırsatı sunacağını belirterek, mesajını “Ramazan-ı kerim” ifadesiyle sonlandırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir