Obama ve Merkel'den Ukrayna mesaisi

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Ukrayna'daki son gelişmeler üzerine ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştüğü bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN- Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Ukrayna'daki son gelişmeler üzerine ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan açıklamada, Merkel ve Obama’nın Ukrayna’daki gelişmeleri hukuki açıdan yaptığı değerlendirmede Kırım’da yapılan referandumun Ukrayna anayasasını ve uluslararası hukuku ihlal ettiği konusunda hemfikir oldukları belirtilerek ‘’Kırım’ın tek taraflı bağımsızlık bildirgesi ve bugün Rusya Federasyonu'na alınmasının başlatılması Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne karşı darbelerdir’’ ifadesini kullandı.

Obama ve Merkel’in, ABD ve Avrupa Birliği tarafından bireylere yönelik alınan yaptırım kararlarını bu durumda doğru olarak gördüğünü belirten Seibert, Obama ve Merkel’in aynı zamanda siyasi diyalog yolunda ilerlemek istediklerini vurguladıklarını kaydetti.

Seibert ayrıca, Merkel ve Obama’nın bundan sonra da yakın bir şekilde koordineli hareket etmeyi kararlaştırdığını bildirdi.