Obama'dan Karzai'ye destek mektubu

Obama, Afganistan Devlet Başkanı Karzai'ye gönderdiği mektupta, ABD ile Afganistan'ın stratejik ortaklığa devam edeceğini yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KABİL- ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'ye yazdığı mektupta, desteğini iletti ve kendisini 12 mayısta Washington'a beklediğini belirtti.

Afganistan Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, ABD'nin Afganistan Büyükelçisi Karl Eikenberry tarafından iletilen mektupta, Obama'nın, Kabil ziyareti sırasında gösterdiği "sıcak karşılama" için Karzai'ye teşekkür ettiği ve ABD'nin "Afganistan'ın stratejik ortağı olmaya devam edeceğini" ifade ettiği kaydedildi.

Mektupta, Obama'nın, Karzai ile yaptığı görüşmeyi "verimli" olarak nitelediği ve "12 mayısta kendisini Washington'a beklediğini belirttiği" bildirildi.

Hamid Karzai, geçen hafta yaptığı bir konuşmada, Batı'yı, kendisini zayıflatmaya çalışmakla suçlamıştı.

Karzai, geçen hafta seçim görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada, Ağustos 2009'daki seçimlerde Batı'nın kendisinin ikinci tura kalması için seçim sürecine müdahale ettiği suçlamasında bulunmuştu.

Karzai, konuşmasında ABD'nin adını açıkça söylemeden, "Afgan halkının oyları bir büyükelçiliğin kontrolünde" demişti.

ABD de Karzai'den sözlerine açıklık getirmesini istemişti.

Washington rahatsızlığını dile getirmiş ancak Obama ve Karzai'nin Mayıs ayında Beyaz Saray'da yapmaları öngörülen görüşmenin programında bir değişiklik olmadığını bildirmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir