Obama'dan Merkel'e: "Dinlemedik"

ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel'e, "ABD'nin konuşmalarını dinlemediğini bildirdi ve dinlemeyeceğini" temin etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama ve Merkel telefonda, ABD Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA) Almanya Başbakanı'nın konuşmalarını dinlediği yönündeki iddiaları görüştü. Obama'nın, Merkel'i, "ABD'nin konuşmalarını dinlemediği ve dinlemeyeceği konusunda temin ettiği" belirtildi. 

Açıklamada, ABD'nin, birçok ortak güvenlik konularında Almanya ile yakın işbirliğine büyük değer verdiği belirtilerek, "Başkan Obama'nın belirttiği gibi, müttefiklerin ve vatandaşların güvenlik kaygıları ile özel hayat kaygıları arasındaki dengenin sağlandığından emin olmak için ABD olarak, istihbarat bilgilerini toplama yöntemlerini gözden geçirdikleri" tekrarlandı. 

Açıklamada, iki liderin, hem ABD, Almanya ve partnerlerin güvenliğinin sağlanması hem de vatandaşların özelinin korunması amacı doğrultusunda, iki ülkenin istihbarat birimleri arasındaki işbirliğinin daha fazla güçlendirilmesi noktasında mutabık kaldığı bildirildi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir