OECD ekonomisi geçen yıl yüzde 3,4 daraldı

Geçen yılın dördüncü çeyreğinde Fransa 0,6 büyürken, İtalya'da 0,2 düzeyinde küçüldü. Almanya'da bu oran değişmezken, İngiltere yüzde 0,1 oranında büyüdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'nin de içinde yer aldığı 30 üyeli Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bölge ekonomisi geçen yılın tamamında bir önceki yıla göre yüzde 3,4 oranında daraldı.

OECD'nin raporuna göre, 1960 yılından bu yana en büyük düşüşü kaydeden OECD bölgesi geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 oranında büyüdü. OECD ülke ekonomileri geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,6 oranında büyümüştü.

Geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ABD ekonomisi yüzde 1,4, Japonya ekonomisi yüzde 1,1 büyüdü. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,4 büyüme kaydeden Avro bölgesinde ise dördüncü çeyrekte büyüme oranı yüzde 0,1 düzeyinde kaldı.

Geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre Fransa 0,6 büyürken, İtalya'da 0,2 düzeyinde küçüldü. Almanya'da bu oran değişmezken, İngiltere yüzde 0,1 oranında büyüdü.

OECD bölgesi geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 küçüldü. Bu oran geçen yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 düzeyinde bulunuyordu.

OECD konuya ilişkin bir sonraki verisini Mayıs ayının üçüncü haftasında açıklayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir