OECD ülkelerinde işsizlik yüzde 7.2 oldu

OECD üye ülkelerde işsizlik oranı ekim ayı itibarıyla yüzde 7,2 oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS   - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), üye ülkelerde ortalama işsizlik oranının ekim ayı itibarıyla yüzde 7,2 olduğunu açıkladı. 

Merkezi Paris'te bulunan OECD tarafından bugün yayınlanan işsizlik raporunda, ekim ayı itibarıyla üye ülkelerde toplam işsiz sayısının 43,8 milyon kişi olduğu bildirildi. 

OECD ülkelerinde işsiz sayısının rekor seviyeye ulaştığı 2010 nisan ayına oranla bu sayının 6 milyon azalma gösterdiği gözleniyor. Bununla birlikte, kriz öncesi döneme oranla ise bu rakam 9,3 milyon fazlalık arz ediyor. 

Rapora göre, Avro Bölgesi'nde ekim ayında işsizlik oranı bir önceki aya göre değişim göstermeyerek yüzde 11,5 oldu. İrlanda'da işsizlik ekim ayında bir önceki aya oranla 0,2 puan düşerek yüzde 10,9'a, Slovenya'da da yine 0,2 puan azalarak yüzde 8,8'e indi. 

OECD'ye göre işsizlik, İtalya'da 0,3 puan artarak yüzde 13,2'ye yükseldi. Kanada'da 0,3 puan düşerek yüzde 6,5'e, ABD'de ise 0,1 puan düşerek yüzde 5,8'e geriledi. 

OECD raporunda, Türkiye'ye ilişkin eylül ve ekim ayı verileri yer almadı. Ağustos rakamları itibarıyla Türkiye'de işsizlik yüzde 10,4 olarak gerçekleşmişti. 

Rapora göre, 15-24 yaş grubu arasında işsizlerin oranı ise bir ay içinde 0,4 puan düşerek 14,7'ye indi. Bu oran özellikle Avro Bölgesi'nde yüksek seyretmeye devam ediyor. 

Genç işsizlerin oranı İspanya'da yüzde 53,8, Yunanistan'da yüzde 49,3, İtalya'da ise yüzde 43,3 oldu. Türkiye'de ise bu yaş grubundaki işsizlerin oranı ağustos ayı itibarıyla yüzde 19 olarak açıklanmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir