Öğrenci hareketi'ne o da direnemedi

Şili'de Felipe Bulnes da öğrenci hareketi nedeniyle istifa etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SANTIAGO - Şili'de yıllardır görülmemiş öğrenci hareketi nedeniyle beş ayda ikinci eğitim bakanı istifa etti.

Hükümet sözcüsü Andres Chadwick, eğitim bakanı Felipe Bulnes'in "kişisel nedenlerden ötürü" istifasını sunduğunu ayrıca, tarım bakanı Jose Antonio Galilea'nın da aynı nedenlerle görevinden istifa ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera da istifaları kabul etti ve eski bakanlarına "gösterdikleri üstün çalışma gayreti" için teşekkür etti. Bulnes'ten önceki eğitim bakanı Joaquin Lavin de reform taleplerinin merkezindeki eğitim sektöründe, özel bir üniversite ile mali ilişkilerinden dolayı öğrenci hareketi tarafından meşruiyetinin sorgulanması üzerine temmuz ayında istifa etmişti.Şili'de eğitim bakanları, mayıs ayından beri iki aşamalı sistemin ve özel sektör ile devlet arasındaki büyük uçurumun ortadan kalkması için derin bir eğitim reformu isteyen üniversite öğrencileri, eğitimciler ve lise öğrencilerinin yoğun mücadelesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Ancak Şilili uzmanlar, Bulnes'in öğrencilerle görüşmek ve pazarlık yapmak için hükümetin kendisine yeterli manevra alanı bırakmadığından dolayı istifa ettiğini belirtiyor.

Bulnes'in halefi mühendis ve tanınmış akademisyen Haral Beyer'in eğitim bakanlığına getirilmesi, öğrenci lideri Gabriel Boric tarafından, eğitimle ilgili endişeleri olan ve konuyu bilen biri olduğu için memnuniyetle karşılandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir