Öğretmenler gününe özel logo

Google, sayfasında 24 Kasım Öğretmenler Günü için tasarladığı özel logoya yer veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Google Türkiye'nin ana sayfası www.google.com.tr'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü için tasarlanan ''doodle''a (özel tasarımlı logo) yer veriliyor.

Dünyanın en büyük internet arama motorlarından biri olan Google'ın Türkiye sayfası, ''www.google.com.tr'' adresine girenler, özel tasarımlı logoyla karşılaştı. İmleç logonun üzerine getirildiğinde ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' yazısı çıkıyor.

Bazı özel günlerde kullanıcılarına farklı logo tasarımlarıyla hizmet veren Google'ın Türkiye'deki kullanıcıları, daha önce Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi bazı özel günlerde çeşitli özel logolarla karşılaşmışlardı.

''doodle'' olarak nitelendirilen bu özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı.

Özel logo uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Ayrıca internet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ve konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir