Önce Tsunami sonra volkan vurdu

Endonezya önce 7.7 depremle sarsıldı, ardından gelen Tsunamiyle 282 kişi öldü, 411 kişi kayboldu. Merapi yanardağının püskürmesiyle de 25 kişi hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CAKARTA - Endonezya'yı vuran tsunami ve volkan felaketlerinde can kaybı yükseldi.

Yetkililer, Sumatra adasının batısında meydana gelen depremin ardından Mentavai takımadalarında yer alan çok sayıda köyü yerle bir eden tsunamide ölenlerin sayısının 282'e yükseldiğini belirttiler.

3 metreyi aşkın dalgaların yıktığı köylerde kaybolanların sayısının 411 olduğunu belirten yetkililer, can kaybının artmasından endişe edildiğini kaydettiler.

 

 

Endonezya makamları, komşu Java adasında kısa süre önce faaliyete geçen ülkenin en aktif yanardağı Merapi'nin püskürmesi sonucu ölenlerin sayısının da 25'e yükseldiğini bildirdiler.

Gökyüzünde 1,5 km yüksekliğe zehirli duman ve kül püskürten Merapi volkanından fışkıran lavlar sonucu ölenler arasında yanardağ ile ismi özdeşleşen ve "Merapi'nin ruhani koruyucusu" diye bilinen Mbah Marijan da bulunuyor.

Yaşı 80 civarındaki Marijan'ın kratere 4 km uzaklıktaki evinde yanmış vaziyette bulunduğu belirtildi.

 

 

Amerikan Başkanı Barack Obama da, Endonezya'nın karşılaştığı felaketlerle ilgili bir mesaj yayınlayarak, dost ülke Endonezya'daki can kayıplarından büyük üzüntü duyduğunu ve ABD'nin her türlü yardıma hazır olduğunu bildirdi.     

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir