”OPEC, petrol üretimini daha da azaltabilir”

İran'ın OPEC temsilcisi Hatibi, dünya piyasalarında petrole talebin azalmaya başlaması halinde örgütün üretimi kısacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TAHRAN - İran'ın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ndeki (OPEC) temsilcisi Muhammed Ali Hatibi, dünya piyasalarında petrole olan talebin azalmaya devam etmesi halinde OPEC'in petrol üretimini kısabileceğini söyledi.

Hatibi, petrole talepteki düşüşün dünya petrol piyasalarını olumsuz etkilediğini belirtti ve ''Mayıs ayına kadar bu düşüş devam ederse OPEC, petrol üretimini daha da azaltabilir'' dedi.

Uluslararası Enerji Ajansı, petrol talebinin dünya genelinde günlük 2,4 milyon varil azalacağı tahmininde bulunmuştu. Petrol Bakanı Gulam Hüseyin Nozeri de bir süre önceki açıklamasında, petrol piyasalarındaki arz talep dengesine bağlı olarak OPEC'in petrol üretimini yeniden azlatıp azaltmayacağına karar vereceğini belirtmişti.

OPEC, son sekiz ayda aldığı kararlarla günlük petrol üretimini yaklaşık 4,2 milyon varil oranında azaltmıştı. OPEC'e üye ülkelerin petrol bakanlarının, 28 Mayıstaki toplantıda petrol fiyatları ile arz-talep dengesini görüşmeleri bekleniyor.