Pakistan ve Küba'da uçak düştü: 89 ölü

Pakistan'da 21 kişiyi, Küba'da da 68 kişiyi taşıyan uçak düştü. İki uçaktaki yolcuların da hayatını kaybettiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSLAMABAD/HAVANA - Pakistan'ın güneyindeki Karachi kenti havaalanı yakınına düşen uçaktaki 21 kişiden kurtulan olmadığı bildirildi. Küba'da da içinde 68 kişinin bulunuğu iç hat seferi yapan bir yolcu uçağının düştüğü ve kurtulan olmadığı bildirildi.

Yerel Geo News televizyonuna konuşan sivil havacılık yetkilisi Pervaiz George, uçağın Amerikan petrol şirketi tarafından kiralandığını, ölenler arasında bazı yabancıların da olabileceğini söyledi.

Yetkili, Sind bölgesindeki Bhit Şah petrol bölgesine gitmek için havalanan uçağın kalkışından kısa süre sonra motorunda meydana gelen arıza sonucu düşmüş olabileceğini belirtti.

Başka bir yetkili de, uçaktan çıkarılan 21 cesetin tamamen kömürleşmiş olması nedeniyle kimliklerinin belirlenemediğini kaydetti.

 

68 kişi taşıyan uçakta da kurtulan yok

Küba'da içinde 68 kişinin bulunuğu iç hat seferi yapan bir yolcu uçağının düştüğü ve kurtulan olmadığı bildirildi.

Küba televizyonunun verdiği haberde, adanın doğusunda bulunan Santiago de Cuba kentinden başkent Havana'ya giden ve içinde 28'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 61 yolcu, 7 mürettabatın bulunduğu uçağın ülkenin iç kesimlerinde bulunan Sancti Spiritus eyaletinde düştüğü belirtildi.

Devlet televizyonu, çift motorlu ATR 72 tipi uçakta 9 Arjantinli, 7 Meksikalı, bir Venezuelalı, 3 Hollandalı, bir Fransız, bir İspanyol, iki Avusturyalı, iki Almanya, bir İtalyan, bir Japon bulunduğunu duyurdu.

Yerel yetkililer, uçağın düşmeden önce kontrol kulesiyle irtibata geçtiğini ve acil durum bildirdiğini dile getirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir