Pakistan'da helikopter düştü: 6 ölü

Norveç ve Filipinler büyükelçilerinin aralarında bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pakistan'ın kuzeydoğusundaki Gilgit Baltistan bölgesinde bugün düşen helikopterde altı kişinin öldüğü, ölenlerden ikisinin Norveç ve Filipinler'in Pakistan'daki büyükelçileri olduğu bildirildi. 

Acil iniş yaparken düşen askeri helikopterde ayrıca Malezya ve Endonezya büyükelçilerinin eşlerinin de hayatını kaybettiği belirtildi. 

Pakistan ordusundan yapılan açıklamaya göre, bir turizm projesinin açılışı için Gilgit Baltistan bölgesine giden orduya ait helikopter bazı ülkelerin büyükelçileri ile eşlerini taşıyordu. 

Ordu sözcülüğü, olayda Norveç ve Filipinler büyükelçileri ile Malezya ve Endonezya büyükelçilerinin eşlerinin hayatını kaybettiğini, iki pilotun da yaşamını yitirdiğini bildirdi. 

Helikopterdeki beş kişinin yaralandığı, yaralılar arasında Polonya ve Hollanda'nın Pakistan'daki büyükelçilerinin de bulunduğu ifade edildi. 

Pakistan ordusuna ait MI-17 tipi helikopter, 11'i yabancı 17 kişiyi Gilgit Baltistan bölgesinde turistler için tamamlanan teleski projesinin açılış törenine götürüyordu. Kazanın nedeni konusunda açıklama yapılmadı. Pakistan ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Naltar Vadisi'ndeki kazada ikisi yabancı, ikisi pilot dört kişinin öldüğü bildirilmişti. 

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnün Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif, yayımladıkları mesajlarla üzüntülerini dile getirirken, Başbakan Şerif ülkede bir günlük yas ilan etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir