Pakistan’da mahkeme salonunda patlama

Pakistan'da mahkeme salonunda intihar saldırısı düzenlendi. Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pakistan’ın Kuzey batı eyaleti Mardan’da meydana gelen intihar saldırısında en az 12 kişi öldü 52’den fazla kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Mardan bölgesi Kurtarma Ekipleri Müdürü Haris Habib bir saat içinde iki bomba patladığını belirterek, "İlk önce küçük bir patlama oldu. Ardından büyük patlama geldi" dedi.

Pakistan gazetelerinin haberlerine göre Mardan Bölge Mahkeme binasına saldırı düzenleyen canlı bomba kalabalığın üzerine ilk önce el bombası fırlattı ardından da kendini patlattı.

Saldırının meydana geldiği bölgeyi güvenlik güçlerinin çember altına aldığı, yaralıların hastanelere taşınmasına devam edildiği bildirildi.

Taliban'ın alt örgütü üstlendi

Pakistan'ın kuzeybatısında bugün bir mahkeme binasına yapılan bombalı saldırıda 12 kişinin öldüğü ve 52 kişinin yaralandığı eylemi Taliban'ın alt örgütü olan Cemaat ül Ahrar adlı örgüt üstlendi. 

Mahkemeye yapılan saldırıdan birkaç saat önce aynı bölgede başka bir bombalı saldırıda da iki kişi öldü. Cemaat ül Ahrar'ın sözcüsü Ehsanullah Ehsan Reuters'e  gönderdiği yazılı açıklamada, bugünkü saldırıyı başkalarının izleyeceğini bildirdi.

Açıklamada, "Sivillerin polis ve benzeri kurumlardan ve İslamiyet dışı bu gibi mahkemelerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Buraları yine hedef alacağız" denildi.

İki bombanın patladığı saldırı, Hayber Paktunkhwa eyaletinin Mardan kentinde meydana geldi. Kurtarma çalışmalarını yürüten yetkili Haris Habib, 12 ölü  ve 52 yaralının çoğunun avukat, polis görevlisi ve siviller olduğunu söylemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir