Papa Franciscus Filistin'de

Filistin'e ziyaret gerçekleştiren Papa Franciscus, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldikten sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYTÜLLAHİM - Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Filistin'e geldi.

Ürdün'deki temaslarının ardından Filistin'e geçen Papa'yı, Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Filistin devlet başkanlığı ofisi müdürü Hüseyin El-Arac karşıladı.

Papa'nın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldikten sonra ortak basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi.

Mülteci kampında kalan üç aile ile öğle yemeği yemesi planlanan Papa Franciscus'un daha sonra Hz. İsa’nın içinde doğduğuna inanılan Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesini ve son olarak Filistinlilerin yaşadığı ed-Diheyşe Mülteci Kampı'nı ziyaret edip, Beytüllahim'den ayrılacağı kaydedildi.

Papa'nın Filistin'deki programının ardından akşam saatlerinde İsrail'e geçeceği ifade edildi.

Aşırı sağcı 26 Yahudi gözaltında

İsrail polisinin, Kudüs'te aşırı sağcı 26 Yahudiyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, İsrail polisi, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un ziyareti öncesi, Kral Davud'un mezarının bulunduğuna inanılan alanın boşaltılmasına tepki gösteren gruba müdahale etti. Polis, aralarında bir askerin de olduğu sağ görüşlü 26 Yahudiyi gözaltına aldı.

İsrail polisi, yaptığı yazılı açıklamada, "Yaklaşık 150 sağ görüşlü aktivist, Kral Davud'un mezarının bulunduğu alanın çevresinde toplanarak güvenlik güçlerine cam şişe attı. Saldırıda bazı polisler hafif şekilde yaralandı, bir polis aracında hasar meydana geldi" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir