Paranın döndüğü yerde biz yokuz

ABD'de TACCI tarafından onuruna verilen yemekte konuşan Hisarcıklıoğlu, ABD ile ekonomik ilişkileri güçlendirmekten başka çare olmadığını vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Bu ekonomik ilişkileri güçlendirmekten başka çaremiz yok, buna mecburuz çünkü dünyanın en büyük pazarında biz yokuz" dedi.

Washington'daki temaslarında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde ilk kez pozitif hava gördüğünü de belirten Hisarcıklıoğlu, dünya ekonomisinin kalbinin attığı New York'ta Türk iş adamlarının misyonunun ve sorumluluğunun çok önemli olduğunu söyledi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası (TACCI) tarafından Serra Mediterranean Bistro'da onuruna verilen akşam yemeğinde bir konuşma yaptı.

Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin, siyasi ve askeri ilişkilerle kıyaslandığında geride kaldığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Bu ekonomik ilişkileri güçlendirmekten başka çaremiz yok, buna mecburuz çünkü dünyanın en büyük pazarında biz yokuz" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin ABD ile ekonomik ilişkileri kapsamında eksikliğin iki tarafın da birbirini ekonomik açıdan tanımaması olduğunu, bu kapsamda ABD'deki Türklere büyük görev düştüğünü belirterek, "Paranın döndüğü yerde biz yokuz, onun için tek bir hedefimiz var, tabii dünyanın diğer yerlerini de unutmayacağız, ama burası daha önemli, en önemlisi" dedi.

Bu kapsamda ABD'deki Türk toplumunun güçlenmesi ve zenginleşmesinin son derece önemli olduğuna işaret eden ve bu sağlandığında New York taksi ihaleleri gibi ihalelerin kaybedilmeyeceğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Zengin olacaksınız ki biz zengin olalım, Karsan'ın önü açılsın burada, başka çare yok, bizim umudumuz sizsiniz. Türkiye'de potansiyel var, İtalya ile Çin'in arasındaki coğrafya'da en güçlü ülke biziz, bizim sözümüz geçiyor" şeklinde konuştu.

Henüz keşfedilmemiş pek çok eyalet var

Hisarcıklıoğlu, ABD'de iş yapmak için gidilmesi gereken, henüz keşfedilmemiş pek çok eyalet olduğuna da dikkati çekerek, Türk iş adamlarını ABD'nin ortasındaki eyaletlere gitmeye çağırdı.

Washington'da üç gün süresince yoğun temaslarda bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve ABD arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında ABD'nin başkentinde ilk defa pozitif bir hava gördüğünü söyledi.

Öte yandan dünyadaki tüm Türk iş adamlarını tek çatı altında toplamak için Dünya Türk İş Konseyi'ni kurduklarını da hatırlatan Hisarcıklıoğlu, TACCI'yi de Konsey'e üye olmaya davet etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir