Paris'te diplomasi trafiği

Fransa'nın başkenti Paris, Normandiya Çıkarması'nın 70. yıl dönümü etkinlikleri dolayısıyla diplomasi trafiğine sahne oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa'nın başkenti Paris'te, Normandiya Çıkarması'nın 70. yıl dönümü etkinlikleri dolayısıyla yoğun diplomasi trafiği yaşandı.

Paris'te bir restoranda bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin, Fransız bankası BNP Paribas’ya ceza kesmesi ve Fransa'nın Rusya'ya savaş gemisi satışı hakkında görüştü. 

Hollande ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le buluşarak, iki ülke arasındaki savunma işbirliğini ve Ukrayna krizini ele aldı.

İngiltere Başbakanı David Cameron da Putin'le bir araya geldi. Cameron, Putin'e Ukrayna'da tansiyonu düşürecek diplomatik çözüm önerisi sundu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la Ukrayna'daki gelişmeleri ele aldı. Kerry, Lavrov'la Ukrayna meselesini konuşuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rus mevkidaşının da kendisiyle aynı duyguları paylaştığına emin olduğunu ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir