Paris'teki rehine krizinden iyi haber

Fransa'nın başkenti Paris'in Colombes bölgesinde bir postanede iki kişiyi rehin alan silahlı saldırgan polise teslim oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz hafta Charlie Hebdo katliamı ve ardından yaşanan rehine krizleriyle sarsılan Fransa'nın başkenti Paris'te yeni bir rehine krizi yaşandı.

Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre, silahlı bir kişi, TSİ 14.00 sularında Paris'in kuzeybatısında yer alan Colombes semtindeki bir postanede iki kişiyi rehin aldı.

TSİ 15.45'te polisten yapılan açıklamada, şüphelinin polise teslim olduğu belirtildi.

Ölen ya da yaralanan olmadı

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, polis postanedekileri rehin alan kişiyi tutukladı.

RTL Radyosu, daha önce küçük suçlardan sabıkası olan şüphelinin polise kendisinin haber verdiğini bildirmişti. Bölgede bir polis helikopterinin de uçtuğu görülmüştü.

BFM TV, yaşanan bu olayla Paris'te geçen hafta düzenlenen terör olayları arasında bağlantı olmadığını bildirdi.

Garda bomba paniği

Sabah saatlerinde de Paris'teki Gare de l'Est tren garı bomba ihbarı nedeniyle ulaşıma kapatılmış ve tahliye edilmişti. Yaklaşık 2 saat sonra ulaşıma açılan garda, paniğe, unutulan bir valizin neden olduğu belirtilmişti.

Paris'te 7 Ocak'ta başlayan ve üç gün ard arda devam eden üç ayrı terör saldırısında 17 vatandaş hayatını kaybetmiş, polisin düzenlediği operasyonlarda üç terörist ölü ele geçirilmişti.

Bugün sabaha karşı ise geçen hafta yaşanan saldırılarla ilgili Paris ve çevresinde düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alınmıştı. 

parisic-001.jpg

Saldırganın teslim olmadan önce soyunması dikkat çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir