Paris'te 13 Kasım'daki terör saldırısının kurbanları anıldı

Paris'te 13 Kasım'da terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden 130 kişi için saldırıların gerçekleştirildiği yerlerde anma töreni düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'da 13 Kasım'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenler anıldı.

Başkent Paris'te geçen yıl şehrin farklı bölgelerinde düzenlenen eş zamanlı saldırılarda hayatını kaybeden 130 kişi için olayın yıl dönümü dolayısıyla anma törenleri düzenlendi.

Kurbanlar, Stade de France, saldırıya uğrayan cafeler Bonne Biere, Casa Notra, Petit Cambodge ve Carillon'un yanı sıra 90 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan konser salonu önünde anıldı.

Saldırıların düzenlendiği 6 yere, hayatlarını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu plakalar yerleştirildi.

Kurbanların isimlerinin tek tek okunduğu törenlere, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls ve beraberinde birçok bakan, siyasi figür katıldı.

En çok kurbanın verildiği Bataclan'daki anmayı dünyanın çeşitli yerlerinden gelen birçok basın mensubu da takip etti.

Geçen yıl saldırıların olduğu esnada Bataclan'da sahne alan rock grubu Eagles of Death Metal'in solisti Jesse Hughes'ın da anmaya katıldığı görüldü.

Hughes, dün İngiliz müzisyen Sting'in, saldırıların birinci yılı nedeniyle Bataclan'daki verdiği konsere, Müslümanlarla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle alınmamıştı.

Hughes, bu yıl başında yaptığı bir açıklamada, Bataclan konser salonunun Müslüman personelinin saldırganlarla iş birliği yaptığını iddia etmişti.

Hughes ve bir grup üyesi dünkü konsere katılmak istemiş ancak Bataclan'ın Jules Frutos tarafından söz konusu açıklamaları nedeniyle içeri girişlerine izin verilmemişti.

Paris'te 13 Kasım 2015'te DEAŞ terör örgütünün üstlendiği eş zamanlı saldırılarda 130 kişi yaşamını yitirmiş, 351 kişi yaralanmıştı. Saldırıların ardından Fransa'da olağanüstü hal ilan edilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir