Paris’ten ateşkesin uzatılması çağrısı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona erdirilmesi için Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun da katıldığı Paris’teki uluslararası toplantıda, ateşkesin uzatılması çağrısında bulunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona erdirilmesi ve ateşkesin sağlanması için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı, Paris’teki uluslararası toplantı sona erdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, toplantıya katılan ülkelerin dışişleri bakanlarının, bu sabah ilan edilen ateşkesin vakit geçirilmeden uzatılması çağrısı yaptığını bildirdi.

Fabius, "Buradan hepimiz taraflara bugün ilan edilen ateşkesin uzatılması çağrısı yapıyoruz. Hepimiz, hem Filistin'in meşru sosyo-ekonomik kalkınma ve erişebilirlik ihtiyaçlarına hem de İsrail'in güvenlik ihtiyaçlarına karşılık verecek kalıcı ateşkesin derhal sağlanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantının olumlu geçtiğini belirten ve kalıcı ateşkesin sağlanması konusunda katılımcı ülkelerin imkanlarını seferber etme konusunda görüşbirliğine varıldığını aktaran Fabius, ilgili ülkelerin katılımıyla gelecek hafta bir toplantı daha düzenleneceğini kaydetti.

Fabius’un evsahipliğindeki toplantıya, Davutoğlu'nun yanı sıra ABD, İngiltere, İtalya, Almanya ve Katar'ın dışişleri bakanları ile AB’nin Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton katılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir