Patlamaları Enformal Anarşist Federasyonu üstlendi

Örgüt, Roma'daki İsviçre ve Şili büyükelçiliklerinde meydana gelen, iki kişinin yaralandığı bombalama eylemlerini anarşitlerle dayanışma için yaptığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - İtalya'nın başkenti Roma'da öğleden sonra birkaç saat içinde İsviçre ve Şili büyükelçiliklerinde meydana gelen, iki kişinin yaralandığı bombalama eylemlerini, "Enformal Anarşist Federasyonu" adlı örgüt üstlendi.

Roma Emniyet Müdürlüğü, patlamaların üstlenildiği bildiride, "Sözlerimizle ve eylemlerimizle sesimizi tekrar duyurmak istedik. Egemen sistemi yıkacağız. Yaşasın FİA (Federazione Anarchica Informale), yaşasın anarşi! Enformal Anarşist Federasyonu LAMBROS FOUNTAS Hücresi" ibarelerinin yer aldığını açıkladı.

Bildiride, eylemin Yunanistan, Şili, Meksika, İspanya ve Arjantin başta olmak üzere çeşitli ülkelerde tutuklu bulunan anarşistlerle "dayanışma" amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

Emniyet yetkilileri, bilgisayarla yazılan metnin bir nane şekeri kutusunun içinde katlanmış şekilde bulunduğunu belirtti. Bildirinin incelendiği de kaydedildi.

Enformal Anarşist Federasyonu, 2003'ten bu yana benzer eylemlere imza atan bir örgüt olarak tanınıyor.

Daha önce Avrupa Komisyonu Başkanı olarak görev yaptığı dönemde Romano Prodi'nin Bologna'daki ikametgahı (21 Aralık 2003), Avrupa Halkçı Parti Grup Başkanlığını yürüttüğü sırada Hans-Gert Pöttering (5 Ocak 2004), Milano ve Cenova'daki jandarma kışlaları (3 Mart 2005), Fossano'daki jandarma okulu (3 Mart 2005), Milano Üniversitesi (15 Aralık 2009) ve  Milano'daki bir postaneye (27 Mart 2010) bombalı paketlerin gönderilmesi, örgütün ses getiren eylemleri arasında yer almıştı.

Bugün Roma'da İsviçre Büyükelçiliğine gönderilen bombalı paket bir kişinin ellerinden ağır yaralanmasına yol açarken Şili Büyükelçiliğine gönderilen paketin patlaması sonucu da bir kişi yaralanmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir