Piyasalara yüklü miktarlarda likidite sunmaya hazır

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkan yardımcısı Kikuo Iwata, ani bir şok yaşanması halinde piyasalara yüklü miktarlarda likidite sunmaya hazır olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO - Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkan yardımcısı Kikuo Iwata piyasadaki geçici dalgalanmalara karşı girişimde bulunulmayacağını söyledi.

Iwata bankanın gelecek dönemde daha fazla parasal gevşeme kararı alması halinde ise, Japonya'nın devlet tahvilleri piyasasının (JGB) büyüklüğü dikkate alınarak riskli varlıklar yerine devlet tahvillerinin tercih edileceğini de belirtti.

Iwata Reuters ile söyleşisinde, "Hâlâ politika seçeneklerimiz var. Fiyat beklentilerinde uzun vadeli düşüşler görmeden aşağı yönlü risklerin arttığını söyleyemeyiz" dedi. Iwata ani bir şok yaşanması halinde piyasalara yüklü miktarlarda likidite sunmaya hazır olduklarını da söyledi.

Öncü tahminlere göre Japonya'da enflasyonda yüzde 2 hedefinin 2015'in ikinci çeyreği gibi tutturulmasının beklendiğini belirten Iwata, küresel ekonomik gelişmeler gibi çeşitli faktörler nedeniyle bu konuda büyük bir belirsizliğin de söz konusu olabileceğini belirtti.

Yüzde 2'lik enflasyon hedefinin iki yıl içinde tutturulabilmesi amacıyla Nisan'da yeni ve kapsamlı destek önlemleri açıklayan BOJ, 11 Haziran'daki toplantısında ise para politikasında değişiklik yapmadı ve piyasadaki volatiliteyi yatıştırmak için yeni adım atmadı.