Po nehrinin taşmasından korkuluyor

İtalya'nın güneybatıdaki Napoli'de yoğun yağış nedeniyle 1 kişi yaşamını yitirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - İtalya'nın kuzeybatısını son 10 gündür aralıklarla etkisi altına alan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle ülkenin en büyük nehri Po'nun taşmasından endişe ediliyor.

İtalya'nın kuzeybatısında etkisini gösteren kuvvetli yağış yüzünden, Piemonte bölgesinde doğan ve Torino gibi önemli sanayi şehrinin içinden de geçen ülkenin en büyük nehri Po ve kollarının debisinin oldukça yükseldiği ve taşmasından korkulduğu bildirildi. Nehrin akşam saatlerinde Torino kent merkezinde de en yüksek seviyeye ulaşması bekleniyor. Torino Belediye Başkanı Piero Fassino, okulların yarın tatil edildiğini açıkladı. Torino'nun yanı sıra Piemonte bölgesinde yer alan Alessandria ve Cuneo gibi kentlerde de okulların yarın tatil edildiğini duyuruldu.

Piemonte bölgesindeki, Torre Pellice isimli yerleşim yerinde de bir köprünün suların yükselmesi nedeniyle yıkılarak kullanılamaz hale geldiği ifade edildi.

Yoğun yağış yüzünden Torino ile Savona kentleri arasında demiryolu ulaşımının da kesildiği gelen haberler arasında yer aldı.

Napoli'de 1 ölü

Ülkenin bir diğer önemli kenti, güneybatıdaki Napoli'de de yoğun yağış nedeniyle 1 kişinin yaşamını yitirdiği bölgeden gelen haberlere yansırken, Napoli havaalanında şu ana kadar 3 uçuşun iptal edildiği, 6 uçağın da başka havalimanlarına yönlendirildiği bildirildi.

Bu arada, Serie A'nın 11. hafta mücadelesi olan Napoli-Juventus karşılaşmasının ertelendiği açıklandı. Daha önce de aynı hafta müsabakası olan ve bugün oynanması gereken Genoa-FC Inter maçının, 14 Aralık 2011 tarihine ertelendiği duyurulmuştu.

Cenova yaralarını sarıyor

Cenova'da önceki gün 4'ü kadın 2'si çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi nedeniyle Cenova Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlattığı ifade edildi.

Kentte, bugün de vatandaşların arabalarıyla sokağa çıkmaları yasaklanırken, okullar yarın da tatil edildi.

Şehirde hayatı normale döndürmeye yönelik çalışmalar devam ederken, kentin iki futbol takımından biri olan Genoa'nın taraftarları da sokaklarda temizlik çalışmalarına katılıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir