Prensin düğünü, ekonomiyi etkiler mi?

Taht sırasında beşinci sırada olan Prens Harry ve oyuncu Meghan Markle'ın 2018'in bahar aylarında evleneceklerini açıklaması, İngiltere'de büyük heyecan yarattı. Ancak düğün, İngiltere ekonomisini olumsuz etkileyebilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nişanlandıklarını açıklayan İngiltere Prensi Harry ve ABD'li oyuncu Meghan Markle'ın düğünü için resmi tatil ilan edilmesinin, İngiltere'nin durgun ekonomisini olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

Financial Times gazetesinin haberine göre, gelecek yıl evleneceklerini açıklayan İngiltere Prensi Harry ile Meghan Markle'ın düğünü, özellikle bankacılık ve üretim alanında olumsuz etki yaratabilir. Haberde, resmi tatil ilan edilmesi halinde birçok çalışanın tatili uzatabileceği ve bunun gelirlerin ciddi anlamda azalmasına yol açabileceği kaydedildi.

Prens William'ın düğününde, GSYH yüzde 0.4 azalmıştı

Önceki kraliyet düğünlerinde ortaya çıkan tablo da, İngiltere ekonomisinin kısa bir süreliğine de olsa düğünden olumsuz etkilenebileceğini gösteriyor.

Financial Times'ın haberinde, 2011 yılında Prens William'ın Kate Middleton'la düğün gününde ilan edilen resmi tatil nedeniyle, İngiltere GSYH'sının yüzde 0.4 azaldığı, özellikle bankacılık ve üretimde gelirlerin azaldığı belirtildi. Öte yandan ülke ekonomisinin kısa sürede toparlandığına da dikkat çekildi.

Prens Charles ve Lady Diana'nın 1981'deki düğünlerinin ise turizme canlılık kattığı ve ekonomik resesyon döneminde İngiltere ekonomisinin büyümesine katkı yaptığı kaydedildi. 

İngiltere Başbakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada ise, Prens Harry'nin düğünü için bir resmi tatil ilan edilmesinin planlanmadığı bildirildi.