Putin ile Aliyev bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Yukarı Karabağ sorununu ve Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında son günlerde artan çatışmaları görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SOÇİ - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Yukarı Karabağ sorununu görüştü. 

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Soçi'deki Başkanlık Rezidansı'nda gerçekleşen görüşmede Putin ve Aliyev, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmaları ve Yukarı Karabağ sorununu değerlendirdi. 

Putin görüşmede, Rusya ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin geliştiğini vurgulayarak, "Sizi burada görmekten mumnunum. Gündemimizde ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konuları ilgilendiren birçok madde var. Karabağ konusundaki problemlere de detaylı şekilde değineceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.  

Aliyev de daveti için Putin'e teşekkür ederek, "Söylediğiniz gibi ilişkilerimiz dinamik bir şekilde artıyor. Rusya'yı uluslararası arenada önemli partnerlerimizden biri olarak görüyoruz" dedi. 

Bölgesel güvenlik konusunun Azerbaycan'ın her zaman gündeminde olduğunun altını çizen Aliyev, "Ayrıca tabii ki artık çok uzayan ve çözüm bekleyen Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununu görüşeceğiz" diye konuştu. 

Soçi'deki ikili görüşmelerin ardından yarın, Putin, Aliyev ve Sarkisyan, Karabağ sorununun çözümüne ilişkin üçlü görüşme gerçekleştirecek.  

Putin, Sarkisyan'la da görüştü

Putin'in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinin ardından, Sarkisyan'la da Yukarı Karabağ sorununu değerlendirdiği bildirildi. 

Soçi'deki Başkanlık Rezidansı'nda gerçekleşen görüşmede, Yukarı Karabağ sorununun çözümünün yanı sıra Rusya-Ermenistan ilişkilerinin ele alındığı kaydedildi. 

Putin'in Azeri ve Ermeni liderlerle ikili görüşmelerinin ardından yarın, Putin, Aliyev ve Sarkisyan Karabağ sorununun çözümüne ilişkin üçlü görüşme gerçekleştirecek.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir