Putin'den kritik Suriye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Suriye'de sahaya asker indirme planımız yok" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Putin, Suriye'de sahaya asker indirme planları olmadığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Suriye'deki Rus askeri varlığının artmasına dair endişeleri üzerine yaptığı açıklamada ülkesinin sahaya asker gönderme gibi bir planının henüz olmadığını belirtti.
              
ABD Başkanı Barack Obama ile gerçekleştireceği bir toplantı öncesinde ABD kanallarına konuşan Putin, Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığının hedefinin Devlet Başkanı Beşar Esad'ın hükümetini terörist gruplardan korumak olduğunu söyledi.
              
Kremlin tarafından açıklanan, Putin'in CBS ve PBS kanallarına verdiği röportajın metninde Rusya Devlet Başkanı

"Rusya, Suriye bölgesinde veya başka bir ülkenin topraklarında saha operasyonlarında yer almayacak; en azından şimdilik böyle bir şey planlamıyoruz" dedi.
              
Her ne kadar Obama ve Putin Pazartesi günü Putin'in Birleşmiş Milletler'de gerçekleştireceği konuşma sonrası bir araya gelecek olsa da hem Beyaz Saray hem de Kremlin her iki liderin ne konuşacağı veya kimin toplantı isteğinde bulunduğu konusunda görüş ayrılıkları yaşıyorlar.
              
Rusya son zamanlarda Suriye'deki askeri varlığını artırırken, ABD'li yetkililer Rusya'yı Suriye ordusuna tank ve diğer ekipmanlar göndermekle suçluyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir