Putin'den Suriye'de düşürülen uçakla ilgili açıklama

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'de düşürülen uçakla ilgili, "Uçağın düşürülmesi trajik olayların bir zinciri gibi görünüyor. Moskova’nın tepkisi, Suriye'deki Rus birliklerinin güvenliğini arttırmak yönünde olacaktır." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düşürülen Rus uçağına ilişkin yaptığı açıklamada, "Suriye’de Rus uçağının düşürülmesi trajik olayların bir zinciri gibi görünüyor. Moskova’nın tepkisi, Suriye'deki Rus birliklerinin güvenliğini arttırmak yönünde olacaktır." dedi.

Yerel basına konuşan bir diplomatik kaynak ise İsrail ile Rus siyasi ve askeri yetkililerin "sürekli temas" halinde olduğunu ifade etti.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın kendisine ait askeri uçağın vurulmasından İsrail'in sorumlu olduğu yönündeki suçlamaları reddedilerek, olaydan Suriye'deki Beşşar Esad güçleri ile İran ve Hizbullah'ın sorumlu olduğu iddia edilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, konuyla ilgili, içerisinde 15 asker bulunan ve dün Akdeniz üzerinde radardan kaybolan Rus İl-20 askeri uçağının Suriye'ye ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünü açıklamasını yapmıştı.

İsrail’in Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı nedeniyle uçağın düşürüldüğüne işaret eden Konaşenkov, “İsrail’in sorumsuz davranışları nedeniyle 15 Rus askeri hayatını kaybetti. Söz konusu durum Rusya-İsrail ortaklığının ruhunu kesinlikle yansıtmıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail'den Rusya'nın suçlamalarına yanıtİsrail'den Rusya'nın suçlamalarına yanıt

Rusya: Uçağımız, İsrail yüzünden Suriye’nin hedefi olduRusya: Uçağımız, İsrail yüzünden Suriye’nin hedefi oldu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir