PYD Suriye görüşmelerine davet edilmedi

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius PYD'nin Cenevre'deki Suriye görüşmelere davet edilmediğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşmiş Milletler, Suriye'de barış sağlanması için Cenevre'de yapılacak görüşmelerin Cuma günü başlayacağını ve Suriye hükümeti ve muhalefetinden katılacak taraflara davetiyelerin gönderildiğini açıklamıştı.Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, PYD'nin Cenevre görüşmelerine davet edilmeyeceğini bildirirken, PYD Lideri Müslim de kendisine bir davetin ulaşmadığını ifade etti. 

543534-orta.jpg

'Davet edilmeyecek'

Laurent Fabius, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın kendisine "PYD'nin Cenevre görüşmelerine davet edilmeyeceğini' söylediğini açıkladı.

Fabius, France Culture Radio'nun sorularını yanıtladı. Cenevre'deki Suriye müzakereleri ile ilgili soru üzerine Fabius, "BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura davet mektuplarını gönderdi. Bana PYD'ye davet mektubu göndermediğini söyledi" dedi. Bakan Fabius, Mistura'nın ayrıca Riyad merkezli muhalefetin müzakere grubunun başı olacağını, ancak diğer grupların da orada yer alabileceğini söylediğini aktardı.  

Salih Müslim, Reuters'a yaptığı açıklamada kendisinin görüşmelere davet edilmediğini, ancak başka herhangi Kürt temsilcilerin davet edilip edilmediği hakkında bilgisi olmadığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Strazburg'daki temasları sırasında bir televizyon kanalının canlı yayınında 29 Ocak'ta yapılacak Suriye'yle ilgili Cenevre görüşmelerine terör örgütü PYD'nin davet edilmesi halinde Türkiye'nin müzakereleri boykot edeceğini bildirmişti.

Kaynak: Reuters, AA