"ABD, Kanada ve Alman tahvilleri güvenilir liman olacak”

Roubini, dünyanın çift dipli resesyondan kaçınması gerektiğini savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Ünlü ekonomist Nouriel Roubini ekonomide yaşanan kırılgan görünüm nedeniyle önümüzdeki aylarda ABD, Kanada ve Alman tahvillerinin güvenilir liman haline geleceğini söyledi.

Fransa'daki ekonomistler toplantısında konuşan Roubini, "Önümüzdeki dönem ekonomik ve finansal açıdan kırılgan bir dönem olacak. Kısa vadeli ve uzun vadeli tahviller henüz devlet borcu riskinden etkilenmedi ve güvenli liman olacaklar. Bu dönemde borçlanmasına ilişkin sorunlar bulunmayan ülkelerin borçlanma araçları ise güvenilir bir liman olarak görülecek." dedi. 

Roubini yılın ikinci yarısında Avrupa ülkelerinin açıklarını azaltma çabalarına bağlı olarak ekonominin yavaşlayacağını ABD'de ise 2010 sonunda büyümenin yüzde 1.5 seviyesine doğru gerileyeceğini, Avrupa'da da büyümenin durabileceğini belirtti. Roubini sonuç olarak dünyanın çift dipli resesyondan kaçınması gerektiğini vurguladı.

Roubini, "Gelecek birkaç hafta ve ay piyasanın aşağı yönlü sürpriz yapacağı bir volatilite süreci olacak. Durum kötü. ABD, Japonya ve hatta Çin'den gelen makro haberler hayal kırıklığı yaratıyor. Kredi spreadleri genişleyecek." dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir