"Çözümün parçası olmak istiyoruz”

Bakan Güler, Rusya'da Türkçe yayımlanan "Gazetem" gazetesine yaşanan doğalgaz kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MOSKOVA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Rusya ve Ukrayna arasındaki gaz kriziyle ilgili sorunun çözümünün bir parçası olmak istediklerini söyledi.

Güler, Rusya'da 15 günde bir Türkçe yayımlanan "Gazetem" gazetesine yaptığı açıklamada, Moskova'ya Rusya Enerji Bakanı Sergey Şmatko'nun daveti üzerine geldiğini belirterek, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan krizin herkesi ilgilendirmesinden dolayı bu sorunun çözümünün bir parçası olmak istediklerini kaydetti.

Bulgaristan Enerji Bakanı Petr Dimitrov ile telefonda görüştüklerini ifade eden Güler, Dimitrov'un da bugün Moskova'da olacağı ve temasları birlikte yapacaklarını vurguladı.

Güler, Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya arasındaki sorunun çözümündeki rolüyle ilgili bir soru üzerine de, "Zaten sorunun çözümünün bir parçası olarak her iki tarafla da görüşmelerimiz devam ediyor. Siz nasıl tanımlarsınız bilemiyorum ama biz sorunun çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Yarın da bir takım temaslarımız olacak" diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'ya bağımlı kalmamak için Kuzey ve Güney Akım Boru hattı projelerini hayata geçirmesinin yanı sıra, Nabucco'ya katılımının söz konusu olup olmayacağı yolundaki soruya Güler, bunun Rusya'nın "bileceği bir iş" olduğu karşılığını verdi.