"İttihadiye olayları" davasının duruşması ertelendi

Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın duruşması ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın duruşması ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde Mursi ve 14 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, avukatlar savunma yaptı. Sanıkların "Siyasal gerekçelerden" ötürü suçlandığını ifade eden avukatlar, davada öne sürülen delillerin geçersiz, bu kişilerin gözaltına alınma ve tutuklanmalarının hukuksuz olduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti davayı, sanıklardan Mursi döneminin Cumhurbaşkanlığı Divan Başkan Yardımcısı Esad eş-Şeyha'nın savunması için 1 Aralık'a erteledi.

Kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde bazı protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında Mursi ve beraberindeki 14 kişi, ilk kez 4 Kasım 2013'te hakim karşısına çıkmıştı.

Mursi, "Taraftarlarını ve yardımcılarını cinayete azmettirmek, şiddet ve zor kullanmak, ateşli silah, mühimmat, delici kesici alet temin etmek, barışçıl eylemcileri gözaltına almak, haksız yere onları tutmak ve işkence yapmakla" suçlanıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir