"Mali piyasalarda kriz sona ermedi"

Euro Ülkeleri Ekonomik Grup Başkanı, Avrupa'nın görece olarak ABD'den daha iyi durumda olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Euro Ülkeleri Ekonomik Grup Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, mali piyasalardaki krizin henüz sona ermediğini hala şiddetle sürdüğünü belirterek, Euro bölgesinde resesyon görülmeyeceğini söyledi.

Juncker, Alman radyosuna yaptığı açıklamada, Amerikan hükümetinin dev sigorta şirketi American International Group'a (AIG) acil 85 milyar dolar aktarması ve İngiliz Bankası Barclays'ın, iflasını açıklayan Lehman Brothers'ın bir kısmını almaya karar vermesinin, piyasaların tehlikeyi atlattığı anlamına gelmediğini belirtti. Geçici bir sona bile ulaşmayan mali krizin hala şiddetle sürdüğünü ve büyük bir baş ağrısı olduğunu ifade eden Juncker, ancak Avrupa'nın görece olarak ABD'den daha iyi durumda olduğunu kaydetti.

Avrupa'nın mali krizden ABD kadar etkilenmeyeceğini söyleyen Juncker, Avrupa'nın mali sisteminin çok daha dengeli olduğunun altını çizdi. Euro bölgesinde resesyon görülmeyeceğini ifade eden Juncker, ancak ekonomik büyümenin keskin bir biçimde yavaşlayacağını, bu yıl için yüzde 1,3 büyüme tahmin ettiklerini kaydetti.