"Moody's'in uygulaması haksızlık"

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Papandreu, "Yunan halkının kaybettiklerini de tekrar kazanabiliriz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, uluslararası kredi derecelendirme kurulu Moody's'in, Yunanistan'ın kredi notunu düşürmesinin haksız bir uygulama olduğunu iddia etti.

Papandreu, bugünkü bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, "Bütçenin bugüne kadar uygulanmasıyla ilgili verilerde, kalkınma programının normal bir şekilde uygulandığının açıkça görüldüğünü ve birçok noktada belirlenen zaman sürecinin ilerisinde bulunduklarını" söyledi.

"Ülkenin borç grafiğinde yükselme kaydedilmesine rağmen, 2013 yılından itibaren düşüş beklendiğini" ifade eden Papandreu, "Yunan tahvillerinin değerinin azaltılması haksızlıktır. Kuruluşun kendi açıklamasında da ülkenin iflas etme olasılığının büyük olmadığı kaydedilmektedir" dedi.

Papandreu, "Moody's'in bu konudaki raporunun Avrupa Komisyonu tarafından da olumsuz karşılandığını" belirterek, "Krizden çıkması konusunda Yunanistan'ın kendi olanaklarıyla ilgili daha büyük bir güven ortamı oluşmaya başladı. Hedefimiz, kalıcı bir ekonomi sağlamak. Bu hedefin sağlanması durumunda, yeni fedakarlıklar yapılmasının ötesinde, Yunan halkının kaybettiklerini de tekrar kazanabiliriz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir