"Türkiye ile ilişkiler iyileşti"

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Fried, PKK'ya karşı aktif işbirliğine başlamasının ardından ilişkilerin iyileştiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried, Washington'un Türkiye ile terör örgütü PKK'ya karşı aktif işbirliğine başlamasının ardından iki ülke ilişkilerinin iyileştiğini kaydederek, yeni ABD yönetiminin de ilişkileri bunun üzerine inşa edeceğini söyledi.

Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Fried, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın hafta başında başlayacak ve Türkiye'yi de kapsayacak gezisi konusunda düzenlediği brifingde, Türkiye ile ilişkilerden bahsederken, "Türkiye ile çok zengin bir gündemimiz var. Türkiye Ortadoğu'da bütün taraflarla ilişkileri olan büyük bir aktör" dedi.

Eski Başkan George W. Bush döneminde ABD ile Türkiye arasında Irak konusunda büyük farklılıklar yaşandığını anlatan Fried, "ayrıca Irak topraklarından Türkiye'ye düzenlenen terörist saldırılar da Türkiye'yi çok rahatsız etti" şeklinde konuştu.

Fried'den sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD yönetiminin üst düzeyde bir yetkilisi, 1915 olaylarına ilişkin bir soru üzerine, "Yönetim bu konuya bakıyor. Türkiye'nin bu konudaki görüşlerini çok iyi biliyoruz. Bu mesele derinliğine düşünülüyor. Daha söylenecek şeyler var, ama şu anda değil" dedi.