Recordati'den Çerkezköy'e 50 milyon dolarlık yatırım

İtalyan ilaç şirketi Recordati Çerkezköy'de 50 milyon dolar tutarında yatırım yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-Türkiye'de 2008 yılından beri faaliyet gösteren İtalya merkezli ilaç şirketi Recordati, yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla Çerkezköy'de yeni bir üretim tesisi açacak.

              
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılacak tesisin yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 80 milyon kutu olacak.
              
Üretimin bir bölümü Orta Asya, Kafkas ülkeleri ve diğer komşu ülkelere ihraç edilecek.
              
Tesisin 2017'de faaliyete geçmesi ve 130 kişinin doğrudan istihdam edilmesi planlanıyor.
              
Yatırımda toplam kapalı alan; üretim alanları, depo ve sevk/kabul alanları, ofis alanı, enerji merkezi ve sıvı/katı atık alanları ve bunlara bağlı teknik alanlar olmak üzere yaklaşık
18,000 metrekare olacak.
              
Türkiye'yi önümüzdeki yıllarda Recordati grubu için kilit gelişim faktörlerinden biri olarak gördüklerini belirten Recordati Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Operasyonlardan Sorumlu Başkanı
Andrea Recordati, Çerkezköy'deki yeni yatırımın, grubun genel büyüme stratejisi çerçevesinde Türkiye pazarını verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.
              
İtalya merkezli Recordati, Türkiye ilaç pazarına 2008 yılında Türk ilaç firması Yeni İlaç'ı satın alarak girmiş, 2011 yılında da bir diğer Türk firma Dr. F. Frik İlaç'ı satın almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir