Roche Tıp Araştırma Ödülleri için başvurular başladı

Ödüller için son başvuru tarihi, 1 Mayıs 2009

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Roche'dan yapılan açıklamada, Açıklamada, Roche'un "Türkiye'de hekimlerin temel ve klinik uygulamalı tıp alanlarında yapacağı yüksek ve özgün nitelikteki bilimsel araştırmaları özendirmek" amacıyla 1992 yılından bu yana düzenlediği 14. Roche Tıp Araştırma Ödülü"nün bu yıl "Nefroloji" dalında verileceği ifade edildi. Açıklamada, yarışmaya katılan araştırmaların, nefroloji alanında araştırmaları ile tanınan bilim insanlarının hakem görüşleri alınarak, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ayhan'ın başkanlığını yapacağı bir jüri tarafından değerlendirileceği belirtildi.

Açıklamada, adayların, eserleri ve başvuru formuna ekli olarak akademik ve profesyonel kimliklerini belirten özgeçmişlerini, yayın listelerini, yayınlarına yapılan atıflarla ilgili notları son başvuru tarihine kadar iletmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Kurumlar veya başka kişiler tarafından önerilen eserlerde ise sahiplerinin yazılı izinlerinin başvuruya eklenmiş olarak teslim edileceği ifade edilen açıklamada, birinci olan araştırmanın 15 bin, ikinci araştırmanın 10 bin ve üçüncü olan araştırmanın ise 7 bin 500 TL ile ödüllendirileceği bildirildi.