Ruhban okulunun açılması olumlu işaret olacak

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Delavekuras, "Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden faaliyete geçirilmesi Türkiye'nin niyetleri ve açıklanmış siyasi iradesiyle ilgili olumlu bir işaret oluşturacaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


ATİNA - Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden faaliyete geçirilmesinin, Türkiye'nin niyeti ve açıklanmış siyasi iradesiyle ilgili olumlu bir işaret oluşturacağını söyledi.

Delavekuras, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Türk hükümetinin bu konuya olan yaklaşımıyla ilgili sözlerine cevap verdiği açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Arınç'ın açıklamasındaki Türkiye hükümetinin Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden faaliyete geçirilmesine olumlu yaklaştığına ilişkin teminatını hatırımızda tutuyoruz ve bekliyoruz. Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden faaliyete geçirilmesi, Türkiye'nin niyetleri ve açıklanmış siyasi iradesiyle ilgili olumlu bir işaret oluşturacaktır.

Karşılıklılık ilkesiyle ilgili olarak ise Trakya'daki on binlerce Müslüman, hukuk devleti ilkeleri, yasalar önünde eşit hak ve sorumluluklar altında yaşadıkları için cevap verebilirler ancak İstanbul'da, orada yaşayan yüz binlerden geriye kalan birkaç yüz Yunan bunu yapamaz. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde bulunan anlaşma atmosferinin sürdürülmesine ve güçlendirilmesine katkı sağlamayan bu çeşit açıklamaların durması iyi olacaktır."