Rusya da İngiliz diplomatları sınır dışı edecek

Eski Rus ajan Skripal ve kızının zehirlenmesi nedeniyle İngiltere ve Rusya arasında yaşanan diplomatik kriz büyüyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İngiltere'nin 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına karşı, Rusya'nın da İngiliz diplomatları en yakın zamanda sınır dışı edeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiltere'nin 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına karşı, Rusya'nın da İngiliz diplomatları en yakın zamanda sınır dışı edeceğini söyledi.

Sputnik'e konuşan Lavrov, Rusya'nın İngiliz diplomatları sınır dışı edip etmeyeceğine dir soruya, "Kesinlikle, en kısa zamanda" yanıtını verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Londra'nın, İngiltere'de zehirlenen eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının başına gelenlerden Moskova'yı sorumlu tutup bunun karşılığı olarak 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararını 'düşmanca' olarak tanımladı ve bu adıma en yakın zamanda cevap vereceklerini söyledi.

Zaharova, “Bu konuyu istişare etmek için Londra’ya dört nota gönderdik ancak gerekli yanıtları alamadık. İngiltere’nin düşmanca tavrına mutlaka misilleme yapılacak” diye konuştu.

Son 30 yılın en büyük diplomatik ihracı

İngiltere, Skripal'in zehirlenmesine tepki olarak dün 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Rus diplomatlara ülkeden ayrılmaları için bir hafta süre verildiğini açıklamış, İngiltere'deki bazı Rus varlıklarının dondurulacağını ve Rusya ile İngiltere arasında planlanmış üst düzey temasların da askıya alınacağını ifade etmişti.

Bunun "son 30 yıldaki en büyük diplomatik sınır dışı" olacağını belirten İngiltere Başbakanı, "Rusya ile ilişkileri tamamen koparmamız ulusal çıkarlarımıza aykırı ancak her şey aynı kalamaz. Rusya'nın İngiltere'deki casusluk ağı dağıtılacak" demişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir