Rusya: Düşen uçakta terör delili yok

Rus İstihbarat Servisi, 91 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında herhangi bir terör ya da sabotaj kanıtının bulunmadığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rus İstihbarat Servisi (FSB) Karadeniz’e düşen Rus askeri uçağına yönelik terör saldırısına ilişkin işaret bulunmadığını açıkladı. Pazar günü meydana gelen kazada, Rusya'nın Soçi kentinden Suriye'nin Lazkiye ilçesine gitmek için kalkan uçak 20 dakika sonra radardan çıkmış ve uçağın Karadeniz'e düştüğü belirlenmişti. Kazada 64'ü Kızıl Ordu Korosu sanatçısı toplam 91 kişi yaşamını yitirmişti.

Rus istihbarat servisi FSB, “olası bir terör saldırısı ya da sabotaj olduğuna işaret eden herhangi bir işaret ya da delil bulunmadı” açıklamasını yaptı.

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov da olayın ana sebepleri arasında terör saldırısının değerlendirilmediğini belirtti. Sokolov, olası bir teknik arıza ya da pilot hatası üzerinde durulduğunu söyledi.

Bazı uzmanlar, uçak düşmeden önce pilotların herhangi bir sorun bildiriminde bulunmaması ve enkazın geniş bir bölgeye yayılmış olmasının, terör saldırısı şüphesi uyandırdığını savunmuştu.