Rusya G8 ülkeleriyle temas istiyor

Rusya, G8 toplantılarına katılımının askıya alınmasının iki taraf için de zarar verici bir karar olarak niteleyerek, G8 ülkeleriyle temasa geçmeye hazır olduğunu bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA- Rusya, G8 toplantılarına katılımının askıya alınmasını, her iki taraf için de zarar verici bir karar olarak nitelendirdi.

Rus haber ajansı İtar Tass'ın bildirdiğine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın G8 ülkeleriyle temasa geçmeye hazır olduğunu söyledi.

Peskov, " G8 ülkelerininRusya ile işbirliğini askıya almasının zarar verici bir karar olduğu düşüncesindeyiz. G8 ülkelerinin aldığıı karar hem bize hem de kendilerine zarar verir ama buna rağmen Rusya, G8 ülkeleriyle temaslarda bulunmaya hazır ve istekli" dedi.

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Kanada ve Japonya liderlerinin yanı sıra Avrupa Birliği Konseyi ve AB Komisyonu başkanlarının dünkü toplantısı sonrasında yayımlanan Lahey Bildirisi’nde, Rusya'nın tavır değiştirene dek G8 toplantılarına katılımının askıya alındığı ifade edilmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir