Rusya-Mısır uçuşları yeniden başlıyor

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko, ülkesinden Mısır'a uçuşların yeniden başlaması için gereken prosedürlerin yaklaşık yüzde 90'ının tamamlandığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Mısır Meclis Başkanı Ali Abdulal ile başkent Kahire'deki meclis binasında bir araya geldi.

Görüşmenin ardında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Matviyenko, "Rusya'dan Mısır'a uçuşların yeniden başlaması için gereken prosedürlerin yaklaşık yüzde 90'ı tamamlandı." dedi.

Matviyenko, Mısır tarafına uygulanması gereken dört nokta olduğunu ilettiklerini, bunların gerçekleştirilmesi halinde Rus uzmanlardan oluşan bir ekibin uçuşların başlaması imkanlarını değerlendirmek için geleceğini kaydetti.

Mısır Meclis Başkanı Abdulal da, ülkesinin, Rusya'nın güvenlikle ilgili taleplerini gerçekleştirmek suretiyle iki ülke arasındaki uçuşları yeniden başlatma konusunda çalıştığını vurguladı.

Rus havayolu şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçağın 31 Ekim 2015'te, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarına düşmesi üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu ülkeye yapılan tüm uçuşların geçici olarak durdurulması talimatı vermişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir